fbpx

Business Intelligence

Business Intelligence se referă la sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sisteme al căror scop este de a oferi un suport real pentru luarea de decizii de business. Business Intelligence este alcatuită din activităţi precum: analiza volumelor mari de date, procesare analitică şi raportare.

În ziua de azi orice companie deţine diferite informaţii brute (date brute) provenite din diverse procese sau resurse care nu au suferit o prelucrare aprofundată, fie manual sau fie automatizat cu ajutorul unui software. Aceste date pot fi sub formă de fisiere, imagini, inregistrări de baze de date sau orice alte date provenite sub formă digitală. Pentru a putea fi puse în valoare aceste informaţii brute trebuie extrase, analizate, prelucrate şi folosite de aplicaţii de software pentru a oferi informaţii semnificative. Pentru acest proces există diferite softuri de inteligenţă artificială.

Business Intelligence (BI) este o aplicaţie folosită pentru a putea interpreta şi utiliza toate datele brute pe care le deţine o companie sau entitate de business pentru ca mai apoi pe baza acestor informaţii să se poată lua diferite decizii de afaceri.

În timpul activităţilor de afaceri (vânzări, achiziţii, angajări, producţie etc.), companiile creeaza diferite date despre clienţi, furnizori sau diferite activităţi interne, iar pe baza acestora angajaţii din diverse departamente, precum Resurse Umane, Finaciar, Contabilitate, Marketing pot să îşi pregătească diferite planuri şi predicţii pentru viitor.

Software-ul BI oferă date esențiale pentru a ajuta companiile să crească oferindu-le informațiile de care au nevoie cu privire la produs, vânzări și comportamentul clienților.

 

EvolveTech_Business-Intelligence_Infographic

Pe scurt, instrumentele Business Intelligence transformă datele brute în rapoarte care sunt utilizate în luarea deciziilor și prognozarea afacerilor.

Nevoia de sisteme de tip business intelligence poate fi cu mare uşurinţă explicată: pentru a supravieţui pe piaţă în actualele condiţii concurenţiale, o companie trebuie să încerce să dezvolte o strategie de succes; pentru a dezvolta o strategie de succes, e nevoie de capacitatea de a anticipa condiţiile viitoare; înţelegerea trecutului este modul cel mai bun pentru prezicerea viitorului. Business Intelligence face acest lucru.

24 September 2018

0 responses on "Business Intelligence"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top