fbpx

SAP Analytics Cloud – o solutie cloud pentru analiza, planificare si predictie

SAP Analytics Cloud (sau SAP Cloud for Analytics) este  un instrument de Business intelligence bazat pe Cloud SaaS, oferit de compania SAP.

Tool-ul este realizat pentru a oferi toate capacitățile de analiză tuturor utilizatorilor într-un singur produs.

SAP Analytics Cloud a evoluat din produsul SAP Cloud for Planning, care a fost lansat în februarie 2015.

Construit nativ pe platforma SAP HANA Cloud Platform (HCP), SAP Analytics Cloud permite analiștilor de date și factorilor de decizie din domeniul afacerilor să vizualizeze, să planifice și să facă predicții, totul dintr-un singur mediu securizat, bazat pe cloud.

SAP susține că acest lucru diferă de alte platforme de BI (ex. SAP Lumira), care necesită adesea integrarea datelor din diverse surse, iar utilizatorii trebuie să treacă de la o aplicație la alta atunci când îndeplinesc sarcini, cum ar fi crearea de rapoarte. Având toate sursele de date și funcțiile de analiză într-un singur produs, utilizatorii Analytics Cloud pot lucra mai eficient, potrivit SAP.

Funcțiile cheie sunt accesate din aceeași interfață de utilizator, care este concepută pentru a fi ușor de utilizat de către utilizatorii de afaceri.

Principalele activitati oferite de SAP Cloud for Analytics:

Business Intelligence
– Analiză augmentată
– Planificare
– Modelare
– Transformare inteligentă

Caracteristici și beneficii

Integrare cu SAP Analysis for Microsoft Office: Aceasta include funcții de citire și scriere pentru utilizatorii care doresc să importe date și să lucreze în medii ușor familiare.

Blocarea datelor și drepturi de acces îmbunătățite la date: Utilizate pentru procesele de previzionare, unde responsabilitățile deținute de planificatori sunt impuse prin blocarea datelor, iar stările suplimentare de blocare (deschis, blocat și restricționat) sunt definite prin drepturi îmbunătățite de acces la date.

Analiză predictivă: Implementează învățarea automată pentru a efectua analize ghidate utilizând Smart Discovery, transformări și perspective.

Accesul la date on-premise și în cloud: Oferă acces în timp real la aplicațiile SAP, cum ar fi HANA, precum și la aplicații non-SAP pentru locațiile on-premise și cloud.

Analize încorporate: Permite utilizatorilor să acceseze caracteristici analitice, cum ar fi analiza de tip “what-if” și ad-hoc.

Acces la SAP S/4HANA: Aceasta combină tranzacțiile, analiza și planificarea într-o singură aplicație.

Instrumente de creare și modificare: Pentru bugetarea, analiza și previziunile bazate pe date dintr-o singură interfață cloud.

SAP Analytics Cloud vs. SAP Lumira

Lumira include două instrumente diferite: Lumira Designer, un instrument puternic pentru departamentul IT, și Lumira Discovery, un instrument pentru crearea de tablouri de bord de tip self-service.

Lumira Discovery a fost înlocuit acum cu SAP Analytics Cloud Story, iar Lumira Designer va fi înlocuit cu SAP Analytics Cloud Analytics Designer.

Prin SAP Analytics Cloud  cei de la SAP au realizat un produs care simplifică semnificativ analiza datelor și planificarea și crearea de tablouri de bord și le aduce mai aproape de utilizatori. Pe lângă capabilitățile de creare a tablourilor de bord, Predictive Analytics vă ajută cu scenarii de simulare, iar modulul de planificare vă ajută să vă desfășurați resursele.

  •  SAP Analytics Cloud oferă două opțiuni pentru crearea de analize și tablouri de bord: În primul rând, utilizatorii de afaceri fără cunoștințe de programare pot crea Self Service Dashboards (SAC Stories) folosind poveștile și modelele.

Principala diferenta intre SAP Analytics Cloud si SAP Lumira Designer este ca SAP Lumira Designer se poate conecta în mod nativ la 3 tipuri de surse de date – SAP BW, SAP HANA și Universes. Pentru orice alt tip de sursă de date, este necesară construirea unei componente Custom Data Source (sursă de date personalizată) cu ajutorul SDK.  SAP Analytics Cloud se poate conecta la mai multe surse de date, precum : SAP ERP, SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors, SAP Universe, SAP Concur, SAP Fieldglass etc.

SAP Analytics Cloud se poate conecta atât la surse de date în cloud, cât și la surse de date locale, care sunt fie extrase, fie live (în funcție de sursa de date în cauză), atât timp cât se construiește un “model” deasupra sursei de date existente. Acest lucru oferă o flexibilitate destul de mare în ceea ce privește proiectarea aplicațiilor.

Puteti sa testati acest produs timp de 30 de zile: https://saphanajourney.com/sap-analytics-cloud/
23 August 2021

0 responses on "SAP Analytics Cloud – o solutie cloud pentru analiza, planificare si predictie"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top