fbpx

Rapoarte in SAP fara cunostinte de ABAP

De multe ori consultantii functionali doresc sa genereze intr-un timp scurt rapoarte pentru vizualizarea mai multor date din mai multe tabele din baza de date.

Stiati ca se pot genera astfel de rapoarte in SAP fara  a avea cunostinte de ABAP?

De obicei realizarea unor rapoarte ABAP, transportarea acestora in sistemul de test si apoi in productiv poate dura destul de mult, iar daca un consultant functional are nevoie doar de vizualizarea informatiilor, atunci rapoartele ABAP nu se mai justifica, deoarece exista SAP Query, un tool oferit de SAP tocmai pentru generarea unor astfel rapoarte.

Pentru a realiza astfel Queries este necesar intelegerea termenilor de InfoSets si User Groups. Info Sets sunt viewuri mai speciale de vizualizarea a datelor. Un InfoSet ne arata campurile care vor fi folosite ca interogare in Queriuri. Un Infoset poate fi atribut mai multor roluri sau grupuri de useri (User Groups). User Groupurile sunt utilizate pentru a mentine grupuri de useri in vederea securitatii datelor. Utilizatorii care lucreaza in aceeasi aplicatie vor fi alocati aceluiasi grup de utilizatori.  Prin crearea de InfoSets si alocarea acestora la diferite grupuri de utilizatori, administratorul de sistem determina ce rapoarte pot consultantii sau utilizatorii finali sa le genereze utilizand SAP Query.

Despre cu se realizeaza un SAP Query o sa puteti afla mai multe la cursul SAP de la 0 la Expert: http://www.saponline.ro/curs-sap-online-0-expert/

13 July 2020

0 responses on "Rapoarte in SAP fara cunostinte de ABAP"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top