fbpx

Perspectivele economice și transformarea digitală

Intr-un articol apărut pe The Business Times s-a prezentat viziunea companiei SAP care menționează faptul că Brexitul și transformarea geopolitică va accelera mai degrabă decât să împiedice o viitoare dezvoltare. Baza cea mai solidă pentru creșterea viitoare o constituie serviciile de cloud foarte necesare într-o lume în continuă schimbare.

Compania a făcut această previziune bazându-se pe rezultatele din 2016, care au indicat un profit de 3,6 miliarde de  euro (5,489 miliarde de dolari), mai mult cu 18% față de sumele anului 2015, cu o creștere de 6% a veniturilor, ajungând la suma de 22 de miliarde de euro.

Bill McDermott și-a exprimat dezacordul față de teama analiștilor conform cărora turbulențele geopolitice, în special Brexitul, va diminua cheltuielile corporațiilor în segmentul IT.

Fie că vorbim de domeniul public sau de cel privat, companiile vor avea nevoie de o transformare digitală pentru a putea face față noilor procese și noilor rezultate” într-o lume care se schimbă, a spus acesta.

Intr-o altă declarație, Bill McDermott, consideră că “vânzările puternice de software, creșterea rapidă de cloud și expansiunea veniturilor” sunt factori care întăresc încrederea în această creștere ambițioasa previzionată.

Veniturile generate de serviciile cloud și de cele software au crescut cu 8 procente, apropiindu-se de limita superioara orientativă.

Creșterea cloud și veniturile din software rămân puternice”, a comentat analistul DZ Bank, Harald Schnitzer, lăudând creșterea remarcabilă a vânzarilor de servicii cloud și depăsirea competitorilor de către SAP.

Compania germana s-a străduit să își facă loc în sectorul de cloud computing de câțiva ani, gestionând de la distanță informația digitală a clienților pentru o sumă lunară.

O astfel de relație contrastează cu modul său classic de business software, unde clienții cumpără o licență pentru un program SAP o dată, la un pret mai mare, urmând ca apoi să își gestioneze singuri datele folosind propriile servere.

Noua arie de business a crescut cu 31% în 2016, în comparație cu 4% pentru vânzarea de software clasic.

Privind în viitor, compania speră ca abonamentele de cloud să ofere o sursă de venit mai predictibilă și în același timp să depășească veniturile software în anul 2018.

Directorul financiar Luka Mucic a previzionat anul 2017 ca fiind un nou an de creștere profitabilă, cu ambiții mari pentru anul 2020.

SAP previzionează că veniturile sale din cloud vor crește de la 3 miliarde de euro în 2016, la  3,8 – 4 miliarde de euro în 2017. Veniturile totale vor ajunge astfel la 23,6 miliarde de euro, față de 22 de milarde în 2016 cu o creștere a profitului operațional de la 6.6 miliarde în 2016 până la 7 miliarde în 2017.

Sursa: The Business Times

30 July 2018

0 responses on "Perspectivele economice și transformarea digitală"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top