fbpx

Pasiunea creează jobul!

Nu mai este o noutate pentru nimeni că industria IT atinge culmi pe care cu greu le puteam anticipa la începutul anilor 2000. Datorită deficitului extrem de mare din piaţă şi atraşi de salariile oferite, tot mai mulţi tineri aleg varianta reprofilării. Cei atraşi de acest miraj nu trebuie să uite că pasiunea creează jobul şi nu invers! Salariul şi faptul că domeniul este unul de viitor nu garantează succesul, cel mai important aspect fiind pasiunea pentru acest domeniu.

Prin acest articol nu îmi doresc să îi descurajez pe cei care vor să facă acest pas, ba din contră, îi îndrum să îşi ia viaţa profesională în propriile mâini. Poziţiile din industria IT variază atât de mult, încât permite reprofilarea oamenilor cu adevărat hotărâţi şi mai ales a celor care au o sete de cunoaştere. Tehnologiile sunt într-o continuă transformare, iar nivelul de perfecţionare şi de specializare vor face cât de curând diferenţa în acest domeniu.

Ca şi viitor specialist în IT va trebui să urmezi programe de învăţare continuă, deoarece va veni o perioadă când cererea şi oferta din piaţă se va echilibra şi atunci doar nivelul de perfecţionare va face diferenţa. Să nu uităm că avantajul generaţiei noastre în domeniul IT e faptul că nu concurăm cu oamenii din generaţiile anterioare, ceea ce peste câţiva ani se va întâmpla, iar în plus se vor dezvolta tot mai multe softuri care vor prelua din activitatea umană sau o vor elimina complet şi chiar dacă nu vă vine să credeţi, vor prelua inclusiv activitatea de programare.

Asistăm în zilele noastre la cea mai revoluţionară tehnologie, machine learning, prin care se doreşte îmbinarea performanţei unui robot cu inteligenţa umană. Dacă până acum prin conceptul de inteligenţă artificială se realizau roboţi care doar simulau inteligenţa umană, acum aceştia au ajuns la nivelul de dezvoltare în care pot învăta pe cont propriu pe baza predicţiilor şi informaţiilor stocate. Toate acestea vor elimina multe locuri de muncă, iar cei care vor avea success vor fi cei care vor putea ţine pasul cu noul val.

Specialiştii de astăzi pot fi viitorii şomeri de mâine, iar juniorii de astăzi, viitorii lideri.  Totul constă în a lucra cu pasiune, a fi avid de cunoaştere şi informaţie şi aţi găsi motivaţia interioară.

horia3

30 July 2018

0 responses on "Pasiunea creează jobul!"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top