fbpx

Viitorul IoT (Internet of Things)

In luna iulie va avea loc în Frankfurt una dintre cele mai mari conferințe din domeniul IoT, unde vor fi prezenți peste 1500 de membri, printre care producători de soluții inovative, cercetători sau dezvoltatori care cred într-o noua dimensiune a dezvoltării digitale.

Dacă în anul 1999 Kevin Ashton, un vizionar britanic, făcea prima dată referire la conceptul de Internet of Things și spunea că în viitor calculatoarele vor începe să simtă lumea din jur, astăzi, la mai puțin de 20 de ani fenomenul este în plină dezvoltare, ba mai mult există deja și solutii implementate.

Comunicarea între dispozitive a început să fie utilizată din ce in ce mai des, exemplele fiind deja nenumărate: gps-urile care ne determină locația, termostate inteligente care verifică distanța la care ne aflăm fața de locuință, mașini care se conduc singure, locuințe inteligente și exemplele pot continua.  Toate aceste soluții vor fi din ce în ce mai folosite la scară globală, deoarece va crește simțitor gradul de confort al vieții.

Se pare ca începem să fim cat mai aproape de o lume în care toate deviceurile vor fi conectate între ele. Conform unui studiu realizat de către compania de consultanță Gartner, până în anul 2020 vor exista peste 26 de miliarde de device-uri Internet of Things.

Suntem contemporani cu schimbări senzaționale în domeniul tehnologic, iar cu siguranță conferința SAP Leonardo din Frankfurt va reuși să prezinte în detaliu unde ne aflăm în acest moment și care sunt tendințele tehnologice care ne vor ghida și ne vor face viața mai ușoară în viitor.

Conferinta SAP Leonardo: http://events.sap.com/de/leonardolive/en/home

30 July 2018

0 responses on "Viitorul IoT (Internet of Things)"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top