fbpx

Implementarea SAP S/4HANA: SAP S/4HANA On-premise vs. Cloud

Fie că se decide să se implementeze S/4HANA prin migrarea unei soluții SAP ERP existente, fie că se are în vedere o nouă implementare, este necesar ca firmele să aleagă o opțiune care se potrivește cel mai bine nevoilor, bugetului și resurselor afacerii lor.

Pentru a putea vedea care optiune deservește cel mai bine nevoile unei companii, e nevoie sa cunoasteți răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Care este diferența dintre edițiile on-premise și cloud?
  2. Cum alegem tipul de implementare?
  3. Cum va afecta alegerea implementării compania?

SAP S/4HANA poate fi implementat pe două platforme de livrare: la fața locului (on premise), pentru un control maxim, și în cloud, pentru o rentabilizare rapidă. Ambele au avantajele și dezavantajele lor. Cu toate acestea, mai există o opțiune: un model de livrare hibrid care acceptă atât scenariile on-premise, cât și cele on-cloud.

SAP S/4HANA ediția on-premise este o platformă internă, localizată pe serverele companiei care va folosi sistemul și întreținută de aceasta compania. Actualizările SAP sunt lansate anual, dar trebuie să fie implementate și testate de echipa companiei.

Ediția SAP S/4HANA Cloud este un software ca serviciu (SaaS – Software as a service) găzduit pe serverele SAP și este întreținut de SAP. Actualizările de software au loc trimestrial.

Ediția on-premise are o licență tradițională, ceea ce înseamnă o achiziție preliminară cu întreținere anuală. Taxa de licență permite companiei să dețină software-ul și reduce taxa de întreținere curentă. Dar costul actualizării va fi ridicat. Ediția cloud are o licență de abonament, ceea ce înseamnă că o singură plată lunară care acoperă totul, de la infrastructură la actualizări de sistem.

  • SAP S/4HANA pe ediția cloud nu necesită investiții în suport IT intern, ceea ce asigură funcționarea fără probleme și stabilă a altor aplicații IT și reduce cheltuielile cu personalul IT. Pe de altă parte, ediția on-premise oferă un cost de intrare și operațiuni IT ridicat în comparație cu SaaS, din cauza necesităților de infrastructură și a suportului personalului.
  • Cu S/4HANA on-premise, echipa clientului. trebuie să planifice, să testeze și să controleze toate actualizările sistemului, care au loc anual. Toate modificările se află sub controlul organizației, în timp ce ediția cloud SAP actualizează automat software-ul trimestrial, fără participarea clientului.

       SAP S/4HANA on-cloud este o versiune limitată a ediției on-premise. Implementarea este mai rapidă, dar oferta este foarte restrânsă. Ediția on-cloud se concentrează pe principalele procese-cheie, cu un set limitat de setări. Ediția on-premise oferă o gamă completă de funcții, putând fi extinsă contra unei plăți suplimentare.

Alegerea dintre On-premise și Cloud

SAP S/4HANA On-premise

Ediția SAP S/4HANA on-premise este potrivită pentru orice întreprindere din industrie care are nevoie de o gamă completă de caracteristici consolidate cu o personalizare extrem de flexibilă. Această ediție este perfectă pentru întreprinderile mari, cu procese de afaceri foarte bine verificate.

Pentru întreprinderile mari, bine cunoscute, platforma on-premise se potrivește cel mai bine. Sistemul localizat pe serverul companiei oferă posibilități de monitorizare și configurare mai eficiente decât ediția cloud.

SAP S/4HANA Cloud

Companiile de dimensiuni medii care caută o platformă de baze de date ușoară și flexibilă pentru a se adapta în timp ce se dezvoltă ar trebui să ia în considerare SAP S/4HANA cloud edition pentru afacerile lor.

Ediția în cloud este cea mai bună opțiune pentru companiile care au nevoie de o ofertă de înaltă performanță care să acopere strategiile lor de afaceri de bază, dar care oferă în același timp o mai mare agilitate, flexibilitate și un ciclu de upgrade mai rapid (trimestrial, mai degrabă decât anual). Ediția SAP S/4HANA în cloud are sens pentru întreprinderile care se dezvoltă rapid și care doresc o platformă care să crească și să se schimbe odată cu ritmul lor.

SAP S/4HANA Hibrid

Mai există o opțiune de implementare pentru clienții care sunt interesați de o transformare rapidă a afacerii cu costuri inițiale reduse. Un model hibrid care utilizează atât edițiile on-premise, cât și cele on-cloud, permite stocarea datelor și aplicațiilor de bază pe hardware-ul organizației și, în același timp, permite schimbarea sistemului și adoptarea de noi oportunități de îmbunătățire a afacerii fără costuri suplimentare în avans pentru o licență software completă.

Modelul hibrid SAP S/4HANA este opțiunea de implementare convenabilă pentru companiile care doresc să obțină două lucruri într-unul singur: soluții IT flexibile și o transformare inovatoare a afacerii sub controlul deplin al aplicațiilor de bază.

17 July 2022

0 responses on "Implementarea SAP S/4HANA: SAP S/4HANA On-premise vs. Cloud"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top