

Good-bye, SAP WM! Hello, SAP EWM!
SAP a introdus soluția WM la sfârșitul anilor ’70 și de atunci a tot îmbunătățit software-ul. Datorită capacităților sporite de gestionare a operațiunilor de depozitare, mulți clienți din întreaga lume au adoptat SAP WM ca parte a strategiilor lor de modernizare. SAP a schimbat regulile logisticii prin adăugarea SAP EWM în 2005, care face parte din modulul său de gestionare a lanțului de aprovizionare (SCM). În esență, EWM are aceleași funcționalități de bază ca și WM, dar cu capacități suplimentare, cum ar fi gestionarea forței de muncă și rutarea internă.
Conform SAP, modulul WM nu va mai beneficia de dezvoltare, iar ciclul său de asistență se va încheia în 2025. Este timpul să vă pregătiți pentru o migrare SAP EWM!


SAP EWM - Extended Warehouse Management
SAP Extended Warehouse Management (EWM) este utilizat pentru a gestiona eficient inventarul din depozit și pentru a sprijini procesarea mișcării mărfurilor. Acesta permite companiei să își controleze procesele de intrare și ieșire din depozit și mișcarea mărfurilor în depozit.
Principalul proces dintr-un depozit este cel de intrare și de ieșire a materialelor, de primire și eliberare a mărfurilor, de îndeplinire a comenzilor clienților și de distribuire a mărfurilor. Atunci când o companie nu stochează bunuri, nu este nevoie de un sistem de gestionare a depozitelor pentru a gestiona bunurile.
Cu ajutorul SAP EWM, toate mișcările de mărfuri sunt controlate de un sistem de gestionare a depozitului și vă oferă instrumentele necesare pentru a monitoriza activitățile din depozit. De asemenea, puteți gestiona funcții suplimentare în cadrul depozitului, cum ar fi crearea unui număr de serie, a unui număr de lot, a unui inventar de gestionare a furnizorilor, optimizarea resurselor și servicii cu valoare adăugată. SAP Extended Warehouse Management vă permite nu numai să monitorizați cantitatea de bunuri din depozit, ci și să gestionați eficient alte funcții critice și livrarea de bunuri.
SAP EWM este diferit de SAP WM
SAP EWM face parte din SAP Supply Chain Management, la fel ca și sistemul de gestionare a depozitelor, dar oferă caracteristici mai robuste și mai avansate pentru a gestiona activitățile cheie din depozit.
SAP Extended Warehouse Management este similar cu Warehouse management, dar oferă mai multe funcții, cum ar fi picking, depozitare, cadru RF, structura depozitului și opțiuni mai flexibile pentru a gestiona funcțiile depozitului.
În SAP EWM puteți crea elemente noi, cum ar fi o zonă de activitate, resurse, gestionarea forței de muncă și centre de lucru, care nu erau disponibile în WM.
SAP EWM oferă o soluție mai robustă pentru a gestiona funcțiile de depozit într-o organizație. Este, de asemenea, o parte a SAP Supply Chain Management și sprijină, de asemenea, toate procesele din cadrul logisticii și al lanțului de aprovizionare.
Spre deosebire de SAP WM, SAP EWM nu este un modul, ci un sistem complet independent pentru cerințele intralogisticii. Prin urmare, companiile își operează ERP și SAP EWM pe instanțe diferite. În timp ce ERP este responsabil pentru procesele comerciale, tranzacțiile logistice sunt gestionate de EWM. Datele de bază, datele de tranzacție și documentele pentru primirea și eliberarea mărfurilor sunt schimbate și comparate prin intermediul interfețelor. Motivul acestei separări este distribuirea uniformă a volumului de muncă.




Principalul avantaj al SAP EWM constă în numeroasele posibilități de automatizare a proceselor pentru logistica și gestionarea depozitelor. De exemplu, este posibilă cartografierea distanțelor, inclusiv a etapelor, pentru a optimiza fluxurile de materiale. Întregul proces al unui produs – de la primirea mărfurilor și inspecția calității până la locația finală de depozitare – poate fi automatizat. Spre deosebire de SAP WM, cu SAP EWM se poate defini, de asemenea, un număr nelimitat de tipuri de depozite, ceea ce este deosebit de util pentru structurile logistice mari.
– Cu ajutorul SAP EWM, puteți controla activitățile de depozitare, cum ar fi prelevarea, postarea și gestionarea locației de depozitare și a recepțiilor bune.
– Puteți seta o alertă pentru datele modificate înainte de primirea mărfurilor de la EWM la sistemul ERP, anularea sau corectarea recepției mărfurilor de la EWM la sistemul ERP și o divizare a livrărilor de intrare de la EWM la sistemul ERP.
– Puteți efectua deconsolidarea unităților de manipulare care conțin produse diferite înainte de a le depozita în secții de depozitare diferite.
– Puteți determina concepte de depozitare utilizând sloturi pentru produse și puteți optimiza automat aranjarea depozitului de mărfuri.
– Vă permite să realizați sarcini executabile, cum ar fi pachetele de lucru, care constau în sarcini de depozitare pe care angajații depozitului trebuie să le îndeplinească în cadrul activităților de gestionare a depozitului.
– Vă permite să gestionați și să urmăriți vehiculele, precum și alte unități de transport, de la intrarea în curte până la ieșirea din curte, inclusiv mișcările și alte sarcini în cadrul curții.
– SAP EWM include, de asemenea, depozitarea și manipularea substanțelor periculoase și transportul acestora în conformitate cu reglementările din SAP Environmental Health & Safety EHS.
– În SAP EWM, puteți, de asemenea, să planificați mai eficient timpii de muncă și resursele și, prin urmare, puteți face ca depozitul dumneavoastră să fie eficient prin gestionarea eficientă a sarcinilor cheie de gestionare a resurselor.
– În SAP EWM, puteți utiliza Warehouse cockpit, care vă permite să afișați grafic cifrele cheie ale depozitului și să evaluați sau să monitorizați activitățile folosind tipuri de diagrame definite.
– Puteți utiliza cross-docking, care vă permite să efectuați transportul unităților de manipulare prin diferite centre de distribuție sau depozite până când acestea ajung la locația finală din depozit.
Principalele functii SAP EWM
– Gestionarea și optimizarea locațiilor de depozitare cu granulație fină
– Cartografierea tuturor mișcărilor de mărfuri, precum și a intrărilor și ieșirilor de mărfuri
– Cartografierea centrelor de lucru din depozit
– Inventariere
– Monitorizarea și planificarea stocurilor din depozit și a mișcărilor de mărfuri
– Conectarea de date radio (conexiune RF)
– Controlul depozitului (interfețe cu sistemele de automatizare)


EWM încorporat în SAP S/4HANA
SAP EWM a apărut inițial ca succesor al aplicației SAP Logistics Execution Warehouse Management (LE-WM), cu avantaje suplimentare și caracteristici avansate, cum ar fi sistemul de fluxuri de materiale (MFS) și managementul forței de muncă. Primele versiuni ale SAP EWM au fost disponibile doar ca aplicații separate, “de sine stătătoare”, până în 2016, când SAP a încorporat funcționalitatea EWM în suita SAP S/4HANA.
SAP S/4 HANA, Digital Core, este următoarea generație de ERP pentru modernizarea pentru Digital Business. Soluțiile SAP Lines of Business continuă să fie consumate ca soluții de sine stătătoare sau ca parte a soluțiilor SAP S/4HANA Lines of Business, oferind mai multe opțiuni clienților, permițând adevărate scenarii hibride și implementări incrementale.
În T4/2016, SAP EWM a devenit o componentă de aplicație încorporată în SAP S/4HANA (ediția on-premise 1610), cunoscută sub numele de S/4HANA
Prin încorporarea EWM în SAP S/4HANA, clienții au putut profita de baza de date in-memory SAP HANA și au putut executa tranzacții de mare viteză pentru operațiunile lor de depozitare. Cu fiecare nouă versiune a SAP S/4HANA, mai multe funcționalități au fost adăugate la EWM încorporat, inclusiv o listă tot mai mare de aplicații inovatoare SAP Fiori.
Embedded EWM a fost lansat în SAP S/4HANA 1610 pentru a permite clienților să profite de puterea de procesare mai mare a SAP HANA și să reducă costul total de proprietate în comparație cu utilizarea EWM autonom sau descentralizat. În forma actuală, funcționalitatea EWM încorporată de bază este disponibilă pentru oricine deține o licență SAP S/4HANA, iar funcțiile avansate sunt disponibile prin intermediul unei licențe suplimentare.
SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM) este acum disponibil ca aplicație încorporată în SAP S/4HANA. Aceasta combină cele mai bune capacități dovedite de gestionare a depozitelor din clasa sa cu avantajele oferite de SAP S/4HANA.
De ce aleg companiile SAP EWM?
Clienții pot alege EWM încorporat din mai multe motive. Pentru clienții de dimensiuni mici și mijlocii, funcționalitatea de bază poate fi suficientă pentru nevoile lor. Pentru cei cu nevoi mai avansate, aplicarea funcționalității la procesele lor de afaceri specifice ar trebui să fie luată în considerare atunci când aleg o licență. Dar, indiferent de opțiunea aleasă, cei care utilizează EWM încorporat beneficiază de ușurința implementării și de reducerea costului total de proprietate. De ce? Pentru că trebuie să întrețină și să utilizeze doar un singur sistem fizic, în loc de mai multe sisteme fizice, ca în cazul EWM autonom.
Un număr bun de implementări EWM integrate au fost deja realizate, iar clienții au fost mulțumiți de rezultat. Printre beneficiile enumerate de acești clienți se numără reducerea duplicării datelor de bază, eliminarea documentelor tranzacționale suplimentare și utilizarea aplicațiilor SAP Fiori avansate disponibile imediat.
0 responses on "Gestionarea eficienta a depozitelor folosind SAP EWM"