fbpx

De ce au nevoie consultantii functionali de cunostinte tehnice?

V-aţi jucat vreodată jocul în care staţi spate în spate cu o persoană care are un desen în mână şi prin cuvinte vi-l descrie, iar dumneavoastră trebuie să îl desenaţi astfel încât să fie cât mai aproape de realitate? Dacă nu, vă recomand să vă jucaţi acest joc şi apoi să continuaţi să citiţi acest articol. 🙂

Ei, cum a ieşit desenul? Seamănă cu imaginea reală?

graphic-design-expectation-vs-reality-feature-image

Cam aşa se întâmplă şi atunci când consultantul funcţional nu cunoaşte modul de lucru al consultantului tehnic şi mai ales noţiunile de bază cu care acesta lucrează. Credeţi că desenul dumneavoastră ar fi arătat mai bine dacă în prealabil aţi fi luat parte împreună la un curs de desen şi aţi fi învăţat atât dumneavoastră, cât şi persoana care v-a descris desenul câteva tehnici? Cu siguranţă că da.

În proiectele de implementare SAP, consultantul funcţional şi consultantul tehnic sunt nevoiţi să vorbească aceeaşi limbă şi să folosească noţiuni cunoscute de ambele părţi.  Dacă dumnevoastră aţi fi un un consultat funcţional v-aţi dori să ştiţi să îi explicaţi programatorului ceea ce doriţi de la el sau doar sa stiţi să realizaţi o specificaţie funcţională fără prea mulţi termeni tehnici?

Dacă aţi ales prima variantă, atunci aveţi nevoie pe lângă cunoştinţe funcţionale şi de cunoştinţe tehnice de baza şi de înţelegerea noţiunilor cu care lucrează consultantul tehnic.

La fel se întamplă şi de celalată parte, în cazul consultantului tehnic sau al programatorului, acesta va da un randament mai bun şi va oferi soluţii mai bune în momentul în care înţelege din punct de vedere funcţional aplicaţia pe care urmează să o dezvolte.

A cunoaşte noţiunile de bază cu care lucrează consultantul de lângă tine, fie noţiuni tehnice sau funcţionale, face de cele mai multe ori diferenţa dintre un consultant bun şi un consultant mai puţin bun.

Spor la acumulat cât mai multe cunoştinţe din partea cealaltă a baricadei 🙂

30 July 2018

0 responses on "De ce au nevoie consultantii functionali de cunostinte tehnice?"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top