fbpx

Statistici interactive folosind SAP HANA

Chiar daca marea majoritate dintre noi am auzit sau lucram in SAP doar pe partea de business sau consultanta, SAP se implica de mult timp si in lumea sportului. Probabil pentru cei care urmariti in general lumea sportului aceasta nu este o noutate. Cea mai intensa dintre colaborari este cu NBA (Nationall Basketball Asociation). Luna aceasta cei de la NBA au anuntat ca au introdus o noua functionalitate pentru fani pe pagina lor de statistici, si anume, posibilitea de a adresa o intrebare vocal. Deocamdata aceasta functionalitate este valabila in varianta Beta.

Tehnologia care sta la baza acestei noi functionalitati este furnizata de SAP si cum probabil o intuiti deja este vorba de SAP HANA, care are abilitatea de a analiza cuvintele dintr-o intrebare si a oferi inapoi raspunsul.

Aceasta functionalitate vine in sprijinirea parteneriatului dintre SAP si NBA care dateaza din 2012 si care se dovedeste a fi un real succes.

Sa vedem efectiv in date ce presupune colaborarea dintre NBA si SAP:

– 450 de milioane de fani
– oferirea de statistici tinand cont de date acumulate de peste 65 de ani
– peste 4.5 cvadrilione de combinatii de statistici
– 250 de statistici generate in fiecare secunda
– la 5 minute dupa incheierea unui meci toate statisticile sunt deja updatate (atat a echipei, cat si a fiecarui jucator in parte)

Pentru a vedea mai exact cum arata statisticile puteti sa aruncati un ochi pe http://stats.nba.com/

Cunoscatorii acestui fenomen isi dau seama mai bine despre munca care trebuie realizata pentru afisarea acestor date si mai ales de cantitatea de informatii cu care se lucreaza si care trebuie luata in calcul.

30 July 2018

0 responses on "Statistici interactive folosind SAP HANA"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top