fbpx

Nationala Germaniei foloseste HANA

Pe 8 iulie 2014, în semifinalele Campionatului Mondial, Germania învingea cu un categoric 7-1 una dintre forțele fotbalului, Brazilia, urmând ca mai apoi să se încoroneze și campioană după ce trecea în finală de Argentina.

Unii ar spune ca Germania a fost și este încă pe pe val datorită investițiilor în jucători și antrenori de calitate, dar dacă ne uităm mai atent în spate există și tehnologia SAP Hana, care este folosita atât de națională, cât și de Bayern Munchen.

Mai exact, pe baza platformei SAP Hana, SAP a creat o soluție software de ultimă generație, Match Insights, care vine în sprijinul antrenorilor. Pe baza unor camere video care filmează întregul teren și a unor cipuri purtate de jucători, Match Insights oferă informații despre forma jucătorilor, viteza de deplasare, poziția în teren, calitatea paselor,  distanța parcursă, posesia sau multe altele.

Dacă vă întrebați de ce este nevoie de SAP Hana, răspunsul este legat fără îndoială de volumul uriaș de date care este generat.

Oliver Bierhoff, managerul echipei națioanale a Germaniei a declarat că în doar 10 minute, 10 jucători care se antrenează cu 3 mingi, transmit peste 7 milioane de informații. SAP Hana procesează toate aceste date în timp real și oferă aproape instantaneu informatii despre jucători sub forma unor animații pe tabletă sau pe telefon mobil.

Acest lucru a revoluționat pur și simplu fotbalul, antrenorul primind toate datele despre cei mai în formă jucători pe care trebuie să îi trimită în teren, atât la început, cât și pe parcurs în funcție de forma de moment.  Tot Bierhoff a declarat că pe baza acestei aplicații, Jerome Boateng, jucătorul din defensiva Germaniei a primit mai multe scene cu mișcările pe care Cristiano Ronaldo le face pe teren pentru a-l putea contracara. Dacă ne aducem aminte Germania a câștigat primul meci de la Campionatul Mondial împotriva Portugaliei cu 4-0, Cristiano Ronaldo, cel mai bun atacant al Portugaliei și poate din lume, având o evoluție ștearsă. Nimeni nu s-a întrebat atunci care ar putea fi arma secretă din spatele naționalei Germaniei.

Cel mai mare impact asupra jucătorilor nemți a acestei soluții s-a observat la rapiditatea paselor. Cu ajutorul Match Insights echipa și-a redus rapiditatea paselor de la o medie de 3,4 secunde în 2010 la 1,1 secunde în 2014.

Luiz Felipe Scolari, antrenorul naționalei Braziliei din 2014, care a fost spulberata de catre Brazilia, și-a dat seama rapid despre ce revolutie în fotbal este vorba și chiar a dorit să afle mai multe despre arma secretă folosită de nemți, vizitând laboratoarele SAP de langă Porto Alegre și astfel a avut oportunitatea să verifice tehnologia folosită de membrii echipei naționale a Germaniei pe parcursul Campionatului Mondial.

Match Insights este folosită în acest moment și de cel mai titrat club de fotbal din Germania, Bayern Munchen.

Poate astfel am reușit să primim un răspuns de ce este în acest moment Germania pe val atât la nivelul naționalelor, cât și la nivelul cluburilor, chiar dacă din punct de vedere al investițiilor în jucători nu se compară cu țări precum Anglia sau Spania.

Germania investește în tehnologie de ultimul moment și acest lucru se vede.

30 July 2018

0 responses on "Nationala Germaniei foloseste HANA"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top