fbpx

Fiori – o noua experienta pentru utilizatori

SAP Fiori reprezintă o colecție de aplicații care vin în sprijinul utilizatorilor pentru a le oferi o nouă interfața modernă, ajustată cu multe elemente vizuale și oferind astfel o experiență personalizată, mult mai intuitivă și prietenoasă.

Aplicațiile oferă acces rapid la informații, acestea fiind afișate într-un mod atractiv, putând fi accesate atât pe desktop, cât și de pe tablete sau smartphone-uri. Putem spune în acest moment că Fiori este mai mult decât doar o interfață pentru utilizatori, reprezintă o nouă experiență de lucru pentru cei care folosesc aceste aplicații.

Aceste aplicații combinate cu puterea platfomei SAP HANA, oferă soluții de business foarte ușor de manipulat de către utilizatori, în funcție de rolurile atribuite sau în funcție de liniile de business corespunzătoare. În plus în acest moment utilizatorii pot accesa și vizualiza informații legate de business în timp real.

În acest moment există 3 tipuri de aplicații Fiori:

  • Aplicații tranzacționale, care permit utilizatorilor să acceseze tranzacții SAP de pe dispozitive mobile sau tablete. Ca și exemplu există o aplicație pentru departamentul de HR pentru crearea unei solicitări de concediu și pentru aprobarea acesteia.
  • Aplicații pentru prezentarea unor fișe informative. Rolul acestor fise informative este să ofere o prezentare rapida și accesibila a informațiilor sau a diverselor puncte cheie din cadrul unui business. De exemplu există o aplicație pentru vizualizarea contractelor de achiziție care oferă și posibilitatea unei prezentări în detaliu a furnizorului, a elementelor din contract sau a termenilor și condițiilor.
  • Aplicații analitice: acestea permit utilizatorilor să vizualizeze diferite caracteristici ce țin de performanta unor procese sau a unor caracteristici de business.

Toate aplicațiile Fiori care sunt implementate până în acest moment pot fi vizualizate la această adresă: https://fioriappslibrary.hana.ondemand.com/sap/fix/externalViewer/

Aceste aplicații sunt împărțite în mai multe categorii:

  • După linia de business ( ex: gestionarea activelor, finanțe, producție, resurse umane, marketing, vânzări, service etc)
  • După industrie ( ex aerospațială și de apărare, auto, bancară, construcții, asigurări, telecomunicații, transport etc)
  • După rolul utilizatorului (administrator, contabil, angajat, specialist, operator etc)
  • După componenta aplicației
  • După componenta de Back-End
  • După versiunea componentei

SAP Fiori nu este singura direcție spre o nouă interfață mult mai prietenoasă oferită utilizatorilor, în acest moment existând și un produs numit Personas Screen, care permite utilizatorilor să își personalizeze screenurile standard după placul lor. De exemplu un utilizator care folosește Personas poate elimina câmpuri care nu prezintă interes sau poate modifica amplasamentul acestora pe screen.

Despre Personas o să aflați mai multe într-un articol viitor.

Stați aproape pentru a fi la curent cu noutățile din acest domeniu!

30 July 2018

0 responses on "Fiori - o noua experienta pentru utilizatori"

Leave a Message

Despre SAP Online

SapOnline.ro - Toate materialele de instruire SAP sunt proprietatea SAPOnline.ro. Saponline.ro nu este afiliat SAP AG. SAP este o marca inregistrata SAP AG. SAP AG nu este editorul materialelor de pe acest site si nu este responsabil pentru acestea.

Online acum

There are no users currently online

Cauta un curs

top